Team

Ons fysiotherapie team in de praktijk bestaat uit Linda van Bemmelen, Christa Zeldenthuis en Susan Jacobs.

Wij vinden kwaliteit van zorg erg belangrijk. Daarom staan de therapeuten van Fysiotherapie Amstelhoek allen ingeschreven in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland (KRF NL) via onze beroepsgroep het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en in het BIG register. Hierdoor voldoen wij aan de hoogste kwaliteitseisen. Om aan deze eisen te blijven voldoen, volgen wij regelmatig diverse scholingsprogramma’s en cursussen. Zo blijft onze kennis up-to-date en kunnen wij u een breed spectrum aan behandelmogelijkheden bieden.

V.l.n.r. Christa, Linda en Susan

Christa:
Hoi allemaal, ik ben Christa Zeldenthuis. In 2009 heb ik de opleiding voor fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Utrecht. Na een aantal korte waarnemingen ben ik in augustus 2009 bij Linda aan de slag gegaan. Zij heeft me naast de algemene fysiotherapie kennis laten maken met oedeemtherapie. In 2010 heb ik zelf de opleiding gevolgd in Antwerpen en ben sindsdien geregistreerd oedeemtherapeut. Daarnaast heb ik in januari 2015 mijn Master Manuele therapie behaald in Rotterdam. Deze scholing geeft mij nog meer verdieping in de diagnostiek en uitbreiding in behandelmogelijkheden.

Susan:

Beste geïnteresseerde, na bijna 10 jaar werken bij Fysiotherapie Amstelhoek, een korte blik op wie ik ben binnen de praktijk. Ik ben Susan Jacobs-Bosman, getrouwd en woonachtig in De Kwakel met drie opgroeiende tieners. Ik ben graag in de tuin te vinden, op de racefiets, zing in de Oosterkerk in Aalsmeer en probeer alles thuis in goede banen te leiden naast mijn werk.

Ik ben ondertussen al ruim 20 jaar geleden afgestudeerd als fysiotherapeut en ben toen mijn werkzame leven gestart op de plek waar ik mijn laatste stuk van de opleiding heb afgerond, in Nieuw-Vennep. Vervolgens heb ik 10 jaar in Alphen aan den Rijn gewerkt in een particuliere praktijk. In 2006 heb de opleiding tot oedeemtherapeut gevolgd.

In 2013 ben ik bij Linda komen te werken waar ik me naast de reguliere fysiotherapie en oedeemfysiotherapie ook ben gaan richten op bekkenklachten. In 2015 heb ik de opleiding tot ZwangerFit docente gevolgd. Ik vind het leuk om zwangere en bevallen dames fit door de zwangerschap te begeleiden en weer te trainen tot het niveau waar iemand naar toe wil. Momenteel doen we dit in de praktijk op individuele basis. Het werken met mensen en samen te komen tot ideeën en oplossingen voor fysieke klachten blijft een leuke uitdaging.

Linda:
Voor wie het leuk vindt om te lezen, volgt hieronder een kijkje in de opbouw van onze praktijk. In 1986 ben ik aan de Academie voor Fysiotherapie Leffelaar in Amsterdam afgestudeerd. Er was toen binnen Nederland schaarste aan banen binnen de fysiotherapie, zodat ik het eerste jaar in Katzenelnbogen in Duitsland gewerkt hebt. Daarna heb ik 9 jaar bij collega praktijk De Jong in Uithoorn gewerkt. Mijn werkterrein was voor een groot deel in de buitendienst. Begin jaren 90 is mijn interesse in de bekkenfysiotherapie ontstaan. Naast algemene fysiotherapie richtte ik mij ook op de bekkenfysiotherapie. Na 10 jaar loondienst en gezinsuitbreiding, ontstond de behoefte als zelfstandig werkende fysiotherapeute mijn eigen praktijk te starten. In mei 1996 heb ik die stap gemaakt.

Met steun van mijn gezin en mijn moeder als ‘gouden draadje’ op de achtergrond, heeft de praktijk kunnen ontwikkelen. Samen sterk is ons motto. Fysiotherapie Amstelhoek is gestart in een bovenkamer aan de Bruinlaan in de Amstelhoek. Na twee jaar werd deze bescheiden setting te klein en hebben wij binnen de Amstelhoek gezocht naar een huis waar een praktijk ruimte te creëren was. De keuze viel op de van Dijklaan 6. De eerste anderhalf jaar was de praktijk beneden in de woonkamer. Met kamerschermen, TL-balk en mobiel interieur veranderde de woonkamer tijdens werktijd in een praktijkruimte. De gang was de wachtkamer. In 2000 was de praktijk achter het huis klaar! Nog altijd kan ik met plezier terugdenken aan de wijze waarop de praktijk is gegroeid.

Gaande mijn fysio loopbaan heb ik mij naast de algemene fysiotherapie ook geschoold in de Oedeemfysiotherapie en MSc Bekkenfysiotherapie. Nooit saai, leuke klanten, mooie verhalen, dankbaar beroep met veel voldoening.

Op 1 mei 2023 ben ik samen met de praktijk 300m verhuisd naar Amstelkade 38, in Amstelhoek. Daar hebben we twee behandelruimten.

In 2016 is er een tweede locatie bijgekomen in Gezondheidscentrum Waterlinie op de grens tussen Uithoorn en De Kwakel. Met ons drieën bemannen wij beide praktijken.

Naast de algemene fysiotherapie biedt Christa daar manuele therapie aan en ik de bekkenfysiotherapie. En voor de regio bieden wij oedeemfysiotherapie aan. Wij zien onze patiënten individueel, geven daarnaast voorlichting bij verloskundigen, verwijzers en patiëntengroepen.

De sfeer van een dorpspraktijk en actief verbonden met lokale en regionale samenwerkingsverbanden. Als lid van:  de Samenwerkende Uithoornse Fysiotherapeuten (SUF), de stichting Samenwerking Eerstelijnszorg Uithoorn (SEZU) en de coöperatie FysioZorg Amstelland (FZA).

Sinds augustus 2019 ben ik een ‘spreekuur’ bekkenfysiotherapie begonnen bij Fysiotherapie Nieuwveen. Een mooie groepspraktijk met sportfysio, kinderfysio, dry needling, redcord, fysio, fysiosport, structural bodywork

Met plezier en dankbaarheid, noem ik Rosa, Marinda, Foke en Cynthia, de collega’s die hier tot nu toe gewerkt hebben. Zij hebben alle vier een vleugje van mijn enthousiasme voor oedeem- en/of bekkenfysiotherapie meegenomen naar hun volgende banen. Op dit moment zijn Christa en Susan werkzaam in de praktijk – Het is fijn met deze gemotiveerde club te mogen werken!

Openingstijden

Maandag 08:00 - 22:00 uur
Dinsdag 08:00 - 22:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:30 uur
Donderdag 08:00 - 17:30 uur
Vrijdag 08:00 - 17:30 uur
Zaterdag Op afspraak
Zondag Gesloten