Fysiotherapie

Bewegen is fijn!
Wie regelmatig fietst, wandelt, sport, tuiniert of muziek maakt, komt in contact met anderen, zit lekkerder in z’n vel en leeft gezond.
Maar gezond bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bewegen kan ook  een last zijn. Bijvoorbeeld omdat uw heup slijtage vertoont en pijn geeft bij het wandelen. Of omdat uw schouderspieren overbelast zijn door het vele computerwerk. Dan komt de fysiotherapeut in beeld. De fysiotherapeut is er in gespecialiseerd om klachten van spieren, pezen en gewrichten te herkennen en te behandelen.

Fysiotherapeut: de specialist in bewegen
Fysiotherapie Amstelhoek begeleidt en adviseert bij beweegproblemen. Denk hierbij aan zwelling, pijn, bewegingsbeperking, krachtvermindering of coördinatie-, conditie- en ademhalingsproblemen. De oorzaak van de klacht kan verschillen: van puur lichamelijk tot een complex geheel van diverse problemen. Hierbij kunt u denken aan nekklachten, waarbij slijtage van de rugwervels, maar ook spanningen een oorzaak kunnen zijn.

Verloop van de behandelingen
De eerste afspraak starten we met een vraaggesprek, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Vervolgens stellen we samen met u een behandelplan op. Hierbij houden we ook rekening met de gegevens van de verwijzend arts. Wij starten de behandeling met het geven van voorlichting en advies. Hierdoor krijgt u beter inzicht in de factoren die een rol kunnen spelen bij uw specifieke klachten. Vervolgens bekijken we welke behandelmethodes bij u passen. Behandelmethodes zoals oefentherapie en massage, ademhalings- en ontspanningstherapie, houdings- en bewegingstherapie, tapen, bandageren en elektrotherapie, kunnen we combineren.

Fysiotherapie AmstelhoekFysiotherapie in de buurt van Amstelhoek